Alla inlägg under november 2008

Av Olof Södergård - 12 november 2008 23:51

Vafan...det tycks bli en vanlighet med dessa poster vid sen tidpunkt. Lämnar apartameton okristligt tidigt på mornarna och äntrar den igen sent på kvällen. Den mesta tiden av dygnet spenderas i skolans lokaler, samt i kringliggande löpspår. Jag klagar dock ej så mkt...än så länge. Som tur är finns det trainingbuddies i nära anslutning. Skulle vara aningens svårare att motivera sig att ta sig ut i den mörka, blöta och kyliga eftermiddagen annars.


Jaja, idag hade vi simskola för ett gäng 5:or. Det var närmare bestämt tre klasser om ca20st/klass i simhallen samtidigt. Det är en del barn, och barn är inte alltid så lågmälda. Dock så funkade det överlag bra. Jag slapp beträda det kalla vattnet iaf vilket var mitt mål för dagen. Efter det så var det dags för tenta. Lyckades nog med fysiologidelen (som jag hade fokuserat lite mer på), men rörelseläran måste jag nog försöka en gång till på. Ett senare problem dock. Man skall ju inte hetsa upp sig i onödan. Återigen, mañana.


En liten bensträckare var sedan på sin plats. Herr Överkokt Spenat och jag slog följe under hela resans gång, samt att Bambi trippade med i några kilometer. Trevligt. Blev lugn och fin löpning på geggiga vägar och spår. Vi skrapade ihop dryga 16k iaf. Vann även snittpulstävlingen med 2 slag, snitt 134 och max 156. Smet sedan ned till gymmet för en kort sejour biffning to get some pump. Avrundade sedan kvällen med en buffe på Rice i goda vänners lag. Också trevligt.


Appropå ingenting: En stor satans fjäril. Någon slags muterad avart som vi hittade under en resa i Australien. Det ni ser är ett A4-papper samt en tändsticksask. Big MF!

Av Olof Södergård - 11 november 2008 18:30

TN112348: Hmm... Tog ett lite längre tag än beräknat att posta detta. Blev uppehållen av studier samt matintag. Mañana liksom.  


Ett snabbt effektivt inlägg mitt i pluggandet. Jaha, idag var det åter dags att börja träna lite igen efter gårdagens brejk. Inledde med ett lite mindre gymnastikpass innefattandes hopp över plint mha satsbräda. Det upplevdes som mindre roligt pga den arla morgonstunden. Därefter blev det att gräva ned sig i böckerna för några timmars pluggande. Mindre roligt det med kan tilläggas. Hade sedan stämt träff med Spenaten för en omgång backar. Vädret visade sig återigen från sin bästa sida och jag kan sammanfatta det som att himlen blödde, samt att det var lite kymigt. Trodde att det skulle vara varmare ute, men till mitt stora förtret var det ej så. Hade endast en långärmad tröja på överkroppen. Så kan det gå. Fötterna blev även dem kraftigt nedkylda av vätan. Type A2 är inte den bästa höstskon kanske.


Spenat och jag var båda otroligt taggade inför dagens pass som denna vecka var 2x10x250m. Totalt alltså 10km upp och ned för backen. Det är en del. På uppjoggen var känslan i benen studsig, men den förbyttes tämligen kvickt under den första iterationen till allmänt seg. Kunde ana att det satt kvar en viss tröghet sedan helgens begivenheter. Var dock bara att plåga på och få skiten gjord så fort som möjligt. Spenat började jama efter ett tag om att joggvilan ned gick för snabbt. Han gjorde även något sorts "statement" för att jag skulle springa långsammare. Lugnade mig då en aning, ville ju inte att lille Spenat skulle börja grina och gå hem. Tempot för dagen var något slöare än tidigare. En betydande faktor kan vara att antalet hade utökats med fyra, samt det allmänna tillståndet. Passet kan sammanfattas som ganska sammanbitet. Snittet för dagen blev 49.23'', lite sämre än tidigare alltså. Dock så fanns det resurser kvar i slutet då jag noterade en ny snabbaste intervall på den sista, 42.2'' Snittpuls 148, max 181. Distansen ca16k. Nöjd, kall, blöt och glad efteråt.



Av Olof Södergård - 10 november 2008 21:28

Idag är det en sådan dag då jag ej har genomfört någon slags träning överhuvudtaget. En dag utan träning är oftast en dag utan mening. Kan nog dock vara behövligt from time to time. Kikade i träningsdagboken och noterade att det var över tre veckor sedan detta hände. Mmm, då är det nog på sin plats att vila, och då utan att behöva skämmas över det alltför mycket. Kan ju inte direkt påstå att jag grät blod över att inte få möjligheten att springa i dagens årstidstypiska väder. Blä, säger jag bara.


Vad då göra? Jo, som tur är så har alla våra kära lärare på skolan försett oss med allehanda uppgifter, såväl praktiska som teoretiska. Ett axplock: onsdag - leda och planera simskola + tenta i fysiologi och biomekanik, torsdag - redovisa sin "pusselbit" i gympapasset, fredag - planera och leda simskola...igen. Det är säkerligen en hel del mer, men det har jag för tillfället förträngt. Passar då bra med en aningens lugnare vecka. Att få ladda upp batterierna igen.  


Här följer ett litet schysst klipp från en rackarns bra film, "Torkel i knipa". Orginalet är på danska, men den svenska utgåvan är dubbad av Felix Herngren som gör alla röster. Jag vred mig av skratt efter den första titten. Det som gör den lite speciell är att den ej har några som helst moraliska betänkligheter. That's why I like it.

Av Olof Södergård - 9 november 2008 17:58

Long time no see.


Tid har ej funnits förrän nu att uppdatera. Hoppas att det är okej. Blir en ganska fyllig post iaf.


Lördag: Startade dagen på bästa sätt med en liten nätt morgonjogg om 42' (~8.5k). Snittp. 133, max 155. Sprang ut till Fågelöudde genom spåret där jag vände tillbaka, men nu på stigen längs vattnet och via Södergarn. Mycket friskt och skönt ute. Lite varmare än tidigare dagar. Hade lätt kunnat fortsätta en bit till men jag sparade på den karamellen. Istället så bar det genast ned till hallen/gymmet där det skulle bedrivas styrketräning i en mängd olika former. Mötte upp Good Charlotte där nere och vi konstaterade att det var äckligt mycket folk i hallen. DIverse föreningar hade upptaktsträffar el dylikt, så det gällde att hålla hårt i skivstängerna för att de inte skulle bli snodda. Vi inledde med "Cirkel2", en hemsk cirkel där benen får jobba en hel del. Då båda började känna av en lätt dåsighet och tunnelseende så införskaffades en burk cola för att råda bot. It worked like a charm. Det svarta guldet gör det igen. 3set cirkel senare var det dags för baksida lår att få sig en extra genomkörare. Övningar såsom draken, utfallssteg med vikt över huvudet + lite fjollboll utfördes. Därefter en omgång excentriska tåhävningar vilket fick avsluta styrkesessionen. Var ganska mör efter detta kan tilläggas. Som tur var (kanske) så blev det ej någon våtväst då simpölen var kraftigt uppbokad. Börjar hysa en lätt avsmak för klor så det var ett välkommet avbrott.


Efter en liten utflykt in till stan med lite sonderande i affärer, bar det av till en klasskamrat där det vankades spelkväll (brädspel) och matlagning. En förskräckligt god lasagne tillagades, samt en varm honungsglaserad fruktsallad med vit choklad och pistachios. Wunderbar! Jag medverkade även i det vinnande laget för kvällen vilket var bra för mitt ego.


Söndag: Vaknade vid 0830 och genomförde ett kort, mindre matintag då Herr Spenat skulle dyka upp vid 10 för en lite svängom på ön. Planen var ca2mil, 90-100min. Under resans gång planerades det även in en fartökning de sista 20'. Vi klaffsade runt ut mot elfvikshållet i ca4.35-40fart, beroende på kupering och underlag. Försökte hitta de lerigaste stigarna då Spenaten började gnälla så mycket på att han blev skitig. Kortare inslag av OBT inefattades också. Efter 75' och ett otal pisspauser började så vår fatökning. Den genomfördes på förhållandevis flack asfalt, då Spenat ville få ett bra snitt. Startade i ca4min/k för att sedan successivt pressa upp farten. En ganska markant höjning kom till efter ca10' och fortsatte hale vägen in. Var ganska trött i backen från Askrikevägen till Rudboda, där någonstans släppte dessutom Spenat en lucka. Så då efter 20 snabbare minuter var passet så gott som över. Skönt. Mätte upp distansen på Länskartor, och den visade sig vara ca5.3k Ganska halvosäker mätning, men den ger iaf ett hum. Totalt dryga 22k med snittp. 143 och max 182.


Sedan bar det iväg ned till hallen för en omgång sprints. Spenaten är så fruktansvärt ivrig på att få börja nöta inomhusvarv så jag var tvungen att rasta honom idag på några kortare lopp. 5x80m + 5x100m + 4x200m med lååång vila. Allt skedde i kontrollerade farter där en avslappnad, ledig löpning var den genomgående tanken. Kändes bra mest hela tiden överraskande nog, bortsett från en lätt komatisk känsla till följd av det tidigare passet. 100ingarna gick på ca14.5-15'' och 200ingarna på 32-34''. Lugnt och fint.


Känner nu att jag kommer lida av en svår form av träningsvärk i några dagar. Både gårdagens styrka samt dagens begivenheter sätter med all säkerhet sina spår. Blir nog najs med en vilodag imorgon.


Denna låt avslutade gårdagskvällens samkväm. En riktig gammal klassisk dänga med allas vår Kylie. Hip hip. 

Av Olof Södergård - 7 november 2008 20:30

Fredag. Gillar fredagar. Fredagar är veckans bästa dag.


Morgonens första aktivitet var återigen att få stifta ytterligare bekantskap med det inbjudande vattnet i GIH-badet. Har blivit en hel del plaskande på sistonde, och det är inte alltid som det är så värst uppfriskande. Höll bokstavligen på att frysa ihjäl idag under lektionen. Så satans kallt! Emaljskador på tänderna hör nu till en vanlighet pga allt hackande. Skönt med ett litet brejk från den poolen i några dagar nu iaf. Bosöns pöl är aningens varmare, men ändock kylig. Varför kan de inte ha varmare vatten för oss som saknar ett tjockt späcklager?


Vidare följde lite gymnastik med träning inför vår mattserie som vi skall framföra. Har på känn att det kommer bli en skrattfest då jag ju är så väldans graciös i mina rörelser. Hjulningar är lite av mitt signum. Kom gärna INTE och kolla.


Riktig träning då? Jo, hann ej med att förmiddagsjogga pga diverse grupparbeten såsom simskole- och aerobicspassplanering. Dock så utfördes det ett backpass under den tidiga eftermiddagen. Samma upplägg som i tisdags, 2x8x300m. Sällskapet för dagen var Flipflop-Frida, som för övrigt sprang i sina tunga traktorskor pga bortslarvande av skåpnyckel. Var lite trögare idag jämfört med i tisdags. Snittet blev lite sämre, 65.03'', men å andra sidan så var joggvilan ned (efter idogt kalkylerande) hela 15.38'' snabbare/intervall. Det borde spela in en smula. Blev efter en stund extremt halt i foten av backen vilket gjorde att vändningarna samt starterna blev lite svajjiga. Totalt ca14-15k med snittpuls 145 och max 183. Direkt efter bar det iväg till gymmet där le Bambini väntade. Blev en kort men effektiv session av mage/rygg. Nöjd för dagen så hoppade jag in i bastun och sedan hemfärd.


I skrivande stund sitter jag nu i full färd med att bege mig av över till Superspurtarn' för att se en rulle eller två. VAr på Ica innan och inhandlade ett stycke Ben & Jerry's att smaska på. Förrädisk god glass det där, och förrädisk dyr...tyvärr. Smaken för dagen blev "Half baked", choklad- och vaniljglass med kakdegs- samt browniebitar i. Har ej testat förr. Lämnar en recension under morgondagen.


En bubbelpool har oftast den optimala värmen. En bubbelpool av olympiska mått vore en våt dröm att ha.



Av Olof Södergård - 6 november 2008 22:11

Var svårt trött imorse under de inledande 3h av diverse dansaktiviteter. Vi fick lära oss ett nytt steg, men jag var för komig för att komma ihåg både vad steget hette och hur man utförde det. Mest vals, foxtrot och bugg idag. Vändningarna är det överlägset knivigaste, och det hela underlättas inte av att vi är i en lokal på ca10x15m innehållandes 30 studenter på grönbete. Blir en del krockar.


Blev en sk power-nap efter lunch för att om möjligt återfå lite krafter. Det funkade. Fick sedan ett meddelande från Bambi om att hon var tvungen att våtvästa under kvällen, och hur mkt hon såg fram emot det. Agerade som en god samarit gör och ställde, efter en del motvilligt velande, upp på att joina i plaskandet. The place to be var återigen Bosöns ankdamm. Totalt <49' med snittpuls på 123 och max 151. Fortfarande hopplöst dålig, samt att armarna syrar ihop sådär härligt efter en stund. Bra med lite mer alternativträning dock, men imorgon blir det åter löpning som huvudpass. Lite andra kringaktiviteter kommer även att utföras så som sig brukligt är.


Bifogar en liten musikkaramell. Det är svenska "Fibes, Oh Fibes!", som ej har fått överdrivet mycket uppmärksamhet. Dock så är de riktigt bra. Lite feel good-känsla. Kolla även upp låten "Get up".

Av Olof Södergård - 5 november 2008 22:10

En känsla av lätt trötthet infann sig mitt under dagen precis då ännu en föreläsning av Mr Karatemästare skulle ta vid. Lyckades dock hålla ögonlocken någorlunda öppen de 90min igenom. Innan dess hade dagen mest handlat om att bli trött, kall och blöt. Först ut, vid 0800, ca45-50' Wet-vest i Bosöns gigantiska pool. Hade Bambi med som sällskap, eller om det var tvärtom(?). Känner dock att jag behöver öva upp min teknik en smula, för som det är nu så blir jag frånsprungen bigtime. Jobbigt var det iaf, och även lite stressigt då jag var tvungen att hasta mig iväg till GIH tämligen omgående för en lektion i...simhallen! Blev ett gäng dryga vattentrampande lekar/övningar samt ett otal i- och urstigningar under 90min. Bosöns pool upplevs som rena rama bubbelbadsvärmen jämfört med GIHs isbad. Var därefter ganska så mosig i kroppen av någon anledning.


Sedan vid ca16 lunkade jag över till Åstrandslab. och hämtade upp Spenaten för ett litet lugnt distanspass. Mest terräng i alla de korta, branta och jävliga backarna som erbjuds på Norra Djurgården. Kändes hyfsat behagligt och benen var ganska så medgörliga även idag. 1h18min senare var det över och en distans på ca16k hade avverkats. Snittpuls 130 och max 157.


Slutsats kolon(:) Mango är en väldans god frukt.

Av Olof Södergård - 4 november 2008 23:08

Yes, yes. Långa innehållsrika dagar är det som är på tapeten just nu. Efter gårdagens tämligen lugna träning var jag så idag tvungen att krydda till det en aning. Man vill ju inte råka ut för några välfärdssjukdomar.


Väckning 0628 och på plats i Dansstudion 0800 för en 3h-session av aerobics samt vals och bugg. Gick tämligen smärtfritt, men jag skulle inte vilja påstå att det såg graciöst ut. Direkt efter detta (1130) utfördes en kortare benstäckare om >28' (ca6k). Ville få lite liv i benen inför eftermiddagens drabbning i backen med Spenat. Ett lätt matintag av råris med makrill och några timmars grupparbete senare var det så dags för huvudnumret. 2x8x300m-backe skulle bestigas (kl1515). Spenat var för dagen väldigt osugen på att genomföra misären, men hans pannben är ju som bekant ej i korrellation med hans kropp, vilket gör att han biter ihop ändå. Själv kände även jag ett visst missmod inför uppgiften, men allteftersom backarna avverkades blev så även känslan bättre. Hittade ett bra flyt och hade en ganska så god teknik också. Spenaten kämpade med sina korta steg för att hänga med, men idag var han tämligen chanslös mot en stark Alf. Kändes kontrollerat hela vägen. Snittet på alla dessa backar blev 64.05'' Testade att trycka på lite mer på den sista också och den landade på 55.9'', vilket får anses vara skapligt vid denna tidpunkt. Totalt ca15.6k med en snittpuls på 146 och max 185.


Efter detta var jag tämligen nöjd med min dag och gick ned till gymmet för att stretcha. Väl där dyker sedan Fröken Bambi och Floppis upp för att genomföra ett mage/ryggpass. Huxflux ligger så även jag på en matta och utför diverse muppiga övningar, utan att veta hur jag egentligen hamnade där. Hårda bud. Nåväl, lite bonusträning skadar ju inte...oftast. Blev lite recooperating i form av ett stycke mörk chokolaaden nu under kvällskvisten. Bra skit.


Tror att det var allt för dagen.

Ovido - Quiz & Flashcards