Alla inlägg den 11 februari 2009

Av Olof Södergård - 11 februari 2009 21:41

Hmm...ja, skall försöka återberätta lite utav det jag skrev igår som försvann.


Endast ett cardiopass igår då jag var för vek mentalt på den 90min långa lunchen. Valde att sitta och socialisera istället för att bli en introvert surgubbe som går och tränar för sig själv. Bättring krävs på den fronten. Passet som gjordes var iaf ett så kallat intervallpass inne i hallen på Bosön (pallade inte att åka till Sätrafuckinghallen denna vecka). Komponerade ihop ett litet eget pass om 2x5x400m P1' SP3'. Hade tankar innan om att försöka ligga runt 68''/varv. Ville inte springa något superblodigt utan något lättsamt som jag tyckte var kul för dagen. Mycket folk i hallen och framförallt på banan denna kväll. Såväl Brajjens medeldistansare som IFK Lidingös orienterare utförde diverse kvalitativa löpningar. Givetvis var det så även en hel drös med diverse löst folk som drev omkring planlöst på banan. Jag höll på att bli knockad av en uppvärmande boxare under en 400ing, som rörde sig på bana 1 vevandes med sina armar, och utan någon vidare väl utvecklad rumsuppfattning. Extremt störande. Det finns vissa skrivna och oskrivna etikettregler för hur man för sig när man är på löparbanan. Jag tar här upp min syn på det hela i form av några punkter.


1. Spring endast på bana 1 när du utför ditt huvudpass (kvalitetsdelen). En brasklapp givetvis om man nu är helt allena på banan.


2. Upp/nedvarvning sker alltså ej på bana 1 utan på ytterbanorna. Man springer dessutom åt "fel håll", åt höger, för att på så sätt se de som springer "på riktigt" och då kunna anpassa/justera sin position på banan med enkelhet. Återigen, är det tomt så fine.


3. Tvärstanna ej och bli stillastående efter avslutad intervall på bana 1. Det kan komma folk bakifrån som skall fortsätta springa snabbt och då blir det krasch. Beroende på hur banan/hallen är utformad så finns det olika alternativ. Alt.1 (det att föredra) - att vid strax innan målgång på intervallen röra dig innåt mot innerplan för att då skapa fri passage för bakomvarande. Man kan då även pusta ut i fred. Alt.2 (tänk Bosön) - att man strax innan målgång rör sig utåt mot ytterbanorna för att hålla bana 1 fri. OBS! Här måste man vara uppmärksam på att det kan komma snabbare grupper bakifrån som redan kan ligga på yttern (tex sprinters). Var vaken på hur löparsituationen på banan ser ut.


4. Spring ej i bredd. På inomhusbanor är det väldigt svårt (och energikrävande) att passera folk. Formera därför hellre ett tåg om man är fler än en. Är man dock den grupp som rör sig snabbast så har man mandat på att springa tvåfiligt. Det är ju då inte någon annan som drabbas.


5. Lagidrottare (samt andra mindre värda idrottare) är tamefan bannlysta. De brukar allt som oftast uppvisa en extremt dålig förståelse för att man faktiskt försöker bedriva en viss sorts krävande verksamhet på banan. Rör sig över hela banan, i bredd och åt all möjliga håll och kanter. Suck. Visst, banan är till för alla, MEN det är ju inte så att man tex spatserar in på en fotbollsplan under pågående träning för att jogga lite.


Ja, det var lite om det. Fler förslag och synpunkter mottages gladeligen då inte ens jag är perfekt, och har säkerligen glömt av samt blandat ihop något.


Just det, träningsrapporten också. Efter att ha inlett varje intervall lite för snabbt, runt 16''/100m, så blev det i slutändan aningens kämpigt. Snittet landade iaf på 68.7''. Satt nog kvar lite stoppning i benen från både söndagens tävling och måndagens cykling. Skiten kördes iaf. Utövade även en styrkeomgång direkt efter med mestadels bål, men även specifika höftövningar samt stretch.


Mmm, idag har det inte blivit något i träningsväg. Hade planerat in en löpsväng från GIH till Bosön, men höften var inte införstådd i det, tyvärr. Åt iaf en välsmakande Tacolunchbuffe på Bosön mellen lektionerna med Flås och Bambi. Blev så mätt att jag inte har behövt äta något mer sedan dess. Bra skit. Bambi skall förresten göra ett nytt försök på 45kg i bänk nu på fredag. Var ett tag sedan nu. Får se om det har gått att vila sig i form.

Av Olof Södergård - 11 februari 2009 00:20

Hade skrivit ett ínlägg av pulitzerpriskaraktärm en den försvann i cyberspejs. Återkommer imorgon om vad som hände idag.


Bloody helvete

Ovido - Quiz & Flashcards