Alla inlägg den 18 augusti 2009

Av Olof Södergård - 18 augusti 2009 21:49



Oki. Här it är. Kan vara lite svårt att se exakt hur banan går, men den är ej så svår. Tom en triathlon kan varken åka fel eller hävda att den är teknisk. Banan går längs Elfviksvägen. Starten är lokaliserad en bit efter avtagsvägen till vänster ner mot Södergarn. Det är en nybyggd liten parkeringsplats i direkt anslutning på höger sida samt en start-/mållinje iform av en skiftning i asfalten. Sedan är det bara att följa huvudled fram till den naturliga vändpunkten iform av en bussvändplats (där gäller det att ha flyt så att det inte står en bussjävel på tomgång när man bombar i 50), och därefter tillbaka samma väg. Första halvan brukar bjuda på medvind samt tämligen lättåkt terräng. Andra halvan blir då (lätt uträknat) aningens tyngre. Målrakan går svagt uppför.


Om ni kör får ni delge om ni använde er av någon sorts tempoutrustning. Rätt ska vara rätt.


Mkt nöje!








Av Olof Södergård - 18 augusti 2009 20:33

Fan vad produktiv jag har blivit. Spottar ut inlägg till höger och vänster. Jag ser ett samband med att jag är ledig, så räkna inte med att detta håller i sig alltför länge.


Idag gjorde jag någonting som jag inte har gjort på väldans länge, cyklade strukturerade intervaller. Har mest satsat på att få in längre pass under sommaren (fast dessa har också innehållit hårdare inslag) bara för att ta vara på vädret. Cykling skall ju helst bedrivas i värme och sol. Brukar bli roligare på det viset. Eftersom att det samtidigt var ostadiga väderrapporter idag valde jag att köra på den lokala tempobanan, Epilogen, längs Elfviksvägen här på Lidingö. Har några baktider och vet ungefär vad det säger om formen. Hursom, blev 3st epiloger. Den 1a lite lugnare (tröskel ungefär) på 9:15 (puls 154/167), 2a på 8:45 (165/179) och 3e landade på 8:30 (174/184). 5min resp. 7min vila mellan intervallerna. På 1a var det en rätt så kass känsla, andra lite bättre och 3e ännu bättre. Jobbade mig in bra och benen var mer medgörliga än vad de har varit på de senaste passen. Ett gott besked ser jag det som ändå. Flås har gjort 8:24 som bäst på denna bana (dock efter 3h gnet, men det är ju en schysst uppvärmning) och det känns väl inom räckhåll. Har svårt att se att han kan ta och prestera en bättre tid det närmaste året. Därför är det bäst att jag läxar upp gamlingen i hans förra sport.


Gick ned till hallen och biffade också. Bara muskler ovanför naveln användes = de allra nödvändigaste för en uthållighetsidrottare, såklart.  

Av Olof Södergård - 18 augusti 2009 14:44

  

Måste bara berätta om det senaste guldfyndet i tv-seriedjungeln, True Blood. Satans bra. Första säsongen är helt fantastisk. Ligger helt i nivå med Dexter som trollband en när man såg den för första gången. En vampyrserie (med intressant utgångspunkt) som utspelar sig i den amerikanska rednecksödern med mycket mystik och spänning. Den har varit en frisk fläkt denna sommar då alla andra tv-serier har sitt uppehåll. Säsong 1 kommer inom kort att börja visas på Svt och 2:an pågår för fullt i USA. Introt är jäkligt snyggt, och obehagligt vilket ni kan se ovanför. Så släpp garden och bli en "fang banger" du med.


Av Olof Södergård - 18 augusti 2009 00:08

Jag och Flås ställde oss undrande till varför inte någon av friidrottskommentatorerna/reportrarna ställer sig frågande till Jamaicas resultatutveckling (och dopningfrågor inom friidrotten i stort). Det är mest ett väldans daltande hit och dit med "genetiskt monster", "framgång föder framgång" mm. Ta och börja ifrågasätt lite mer istället. Resultatutvecklingen (på sprintsidan främst) har ju varit vansinnig och friidrotten har ju haft en hel del skit genom åren, även om det har lyckats tystas ner kraftigt. Om det är några ryskor som åker fast blir det helt plötsligt hela nationen Ryssland som har problem med dopning, och åker en polack fast är det Polen som har problem, inte friidrotten själv. Våga tala mer öppet om det och erkänn att det finns stora problem även inom friidrottsbubblan. I idrotter där det finns ett medialt intresse som genererar mycket pengar (speciellt) kommer det alltid finnas folk som tar till otillåtna hjälpmedel för att nå framgång, sad but true.


Återigen kommer jag att lyfta fram cykel som ett gott exempel, eller iaf de svenska kommentatorerna på Eurosport, Roberto Vacchi och Anders Adamsson. De pratar väldigt öppet om dopningsproblematiken i cykel och deras tankar kring det. Ärligt och öppet istället för att stoppa huvudet i sanden.


Allt för denna afton

Ovido - Quiz & Flashcards